O nas

RUTAR group

Rutar Group spada med vodilna podjetja v srednji in vzhodni Evropi. Podjetje združuje nekaj sto sodelavk in sodelavcev. Sedež našega uspešnega družinskega podjetja je v astrijski Dobrli vasi. S prodajnima verigama RUTAR in DIPO vam nudimo najvišjo kakovost, izvrstne storitve in vrhunske nakupne pogoje na 17 lokacijah v Avstriji, Sloveniji in Italiji.

RUTAR

Rutar je trgovina s pohištvom, ki združuje 6 poslovalnic v Sloveniji in Avstriji. Na ogromnih razstavnih površinah vam Rutar ponuja vse, kar potrebujete za udoben in prijeten dom. Izkušeni svetovalci vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri in vas podpirali pri željah, načrtovanju in uresničitvi vaših idej.

DIPO

DIPO je najboljša izbira, če želite svoje prostore spremeniti v čudovit dom. DIPO se nahaja v vsakem večjem mestu v Sloveniji in Italiji, zato nas lahko vedno obiščete. Popolno načrtovanje, dostava in montaža so za nas seveda samoumevni.

Kronika

2019 Razširitev Dipa v Tavagnaccu

2019 Razširitev Rutarja v Ljubljani

2018 Otvoritev Dipa v Novi Gorici

2017 Otvoritev Dipa v San Fioru

2017 Otvoritev Dipa v Zoppoli

2016 Otvoritev Dipa v Tavagnaccu

2015 Širitev v Italijo

2012 Otvoritev Dipa v Kopru

2011 Otvoritev Dipa v Dravogradu

2010 Otvoritev Dipa v Murski Soboti

2009 Katastrofalen požar v Rutarju v Dobrli vasi

2008 Otvoritev Rutarja v Celovcu

2008 Otvoritev Dipa v Celju

2005 Razširitev Rutarja v Ljubljani

2005 Otvoritev Dipa v Ljubljani

2005 Razširitev centralnega skladišča v Ljubljani

2003 Otvoritev Rutarja v Mariboru

2003 Začetek obratovanja distribucije Dipo

2003 Otvoritev Dipa v Mariboru in Kranju

2001 Pristop k nabavnemu združenju Union

2001 Otvoritev Rutarja v Ljubljani

1998 Razvojna strategija širitve Rutarja v Slovenijo

1991 Prevzem podjetja ‘Schöffmann’ v Šentvidu

1987 Prevzem podjetja ‘AVE Möbel’ v Beljaku

1985 Postavitev centralnega skladišča v Dobrli vasi,

1985 Razširitev Rutarja v Dobrli vasi

1961 Ustanovitev podjetja Rutar v Dobrli vasi

Nakupno združenje VME GmbH

Rutar Group je od leta 2001 družbenik največjega pohištvenega nabavnega združenja na svetu, VME GmbH. Okoli 230 družbenikov v nabavnem združenju VME GmbH z več kot 600 pohištvenimi centri prigospodari preko šest milijard evrov letno.

Rutar group na podlagi skupne nabave večjih količin pohištva znotraj nabavnega združenja prejme precejšnje cenovne prednosti, ki jih z veseljem deli s strankami. Poleg tega izkorišča tudi sinergije na področju produktnega menedžmenta in oglaševanja ter prejme dodatno podporo pri nenehni izmenjavi izkušenj.

Za stranke Rutar group to omogoča nakupovanje pohištva visoke kakovosti po najboljših cenah.

Rutar College

Rutar group nudi vsem novim in obstoječim sodelavcem strokovno izobraževanje in nadaljnje usposabljanje. Poleg strokovnih in poslovno-ekonomskih tem se odvijajo tudi treningi za oblikovanje osebnosti, ki sodelavcem Rutar group omogoča individualen osebnostni razvoj. Rutar College temelji na celostnem učnem konceptu, pri čemer sodelavce Rutar group nenehno spremljajo trenerji in mentroji.

Izvajajo se tudi šolanja o posameznih izdelkih, zato da so naše prodajne svetovalke in naši prodajni svetovalci na tekočem z najnovejšimi izdelki in trendi.

Kariera pri Rutar group

Rutar group svojim sodelavcem omogoča, da si na podlagi internih treningov ustvarijo uspešno poklicno pot. V sklopu programu razvoja vodstvenih delavcev se izvajajo skupinski treningi in treningi s področja vodenja medsebojne komunikacije, konfliktnega menedžmenta in timskega dela. Poleg tega se izpopolnjujeo ukrepi s področja usposabljanja na delovnem mestu. S tem zagotavljamo, da se sodelavke in sodelavci na najboljši možen način in hkrati vsestransko pripravijo na odgovornosti, ki jih čakajo v prihodnosti. V Rutar group smo uspešno začrtali že številne poklicne poti, med katere spada tudi primer prodajalca kuhinj, ki je postal vodja celotne distribucije ali projektnega delavca, ki je s časom prevzel delovno mesto področnega vodje. Vse to in še veliko več je možno v Rutar group.

Nadaljnje informacije glede kariernih priložnosti pri RUTAR-ju najdete tukaj.